tirsdag 15. september 2009

Var så mange forskjellige ....

Så rett over dette innlegget la jeg ut en meningsmåling om hva dere mener er ok, med eller uten hull i ørene på små barn ? Nå er jeg spent altså :)

Jeg personlig, har alltid syntes det var så søtt, men tørr liksom ikke helt ta det steget å faktisk gjøre det på lillemora mi :S :)

Men skal se det ann på meningsmålingen :)


HA EN FIN KVELD VIDERE :)

13 kommentarer:

Anneli sa...

sv: Emmanavnet er selvfølgelig finest i veeeerden:D

Lise sa...

:D

LA sa...

Hull i ørene gjør jo ikke no ;) Det er kjempe vanlig i andre land!

Anonym sa...

Her har jeg meninger så jeg må dele innleggene mine på flere poster pga for mange tegn:

Jeg hadde IKKE valgt å ta hull i ørene på ungene mine. Risikoen for infeksjoner, allergier, avrevet øreflipp er større jo mindre barnet er når det får hull i øret. Dessuten vil hullet forskyve seg litt når barnet vokser. Pent? Ikke alltid det nei.

Her er et svar fra et Piercinstudio ang barn og hull i ørene:

Første gang vi diskuterte dette her inne skrev jeg en mail til en av norges mest anerkjente piercere og fikk følgende svar:

*

Her traff du faktisk på et tema jeg er glødende engasjert i.

Jeg blir sjokkert hver eneste dag over hvordan foreldres forfengelighet skal sette barnas helse på prøve, og ørehull er så langt det drøyeste overtramp jeg har sett nest etter omskjæring.

Rent medisins er det to faktorer som er utslagsgivende for mitt standpunkt.

For det første er nerve- og tarapi-punkter i så små barns ører ikke permanente etablert, slik at selv om man stakk riktig og tok hensyn til disse, ville det hullet som ikke gir utslag på de rette måleinstumenter i dag, kunne sitte smack i et nervepunkt eller et akupunkturpunkt om kort tid. Den slags uvettig oppførsel fra foreldrene kan gi barna betydelige smerter senere i livet, og da snakker jeg spesielt om allergier, samt nakke og ryggsmerter.

Som du sikkert er klar over så sitter også en frisørdobb så trangt i vevet at det vil ta evigheter før det er dannet en fullverdig hudkanal rundt smykket, og barnet er disponert for infeksjon i lang tid. Om en slik infeksjon ikke er synlig, så vil i det minste den lilles immunforsvar jobbe overtid for å bøte på mammas dårskap. At smykket er utformet slik at luft ikke kommer til på sidene av flippen og det dannes forråtnelse inne ved huden, kan man lett konstantere ved å lukte på barnets ører hver morgen.

Ennå en et argument mot, er at selv om disse smykkene kalles kirurgisk stål er det faktisk 12 % nikkel i den legeringen som bruker på frisørsalonger (316L). Et så lite barn vil garantert utvikle nikkelallergi senere i livet og lagre opp en menge andre slaggstoffer ettersom dritten anløper.

Og til slutt. Om dobben er sterilt pakket, hjelper lite når pistolen ikke steriliseres mellom hver kunde. Det har forekommet kryss-smitte nylig og hele konseptet er endelig seriøst inne til vurdering om forbud. Så dersom kunden før i køen på frisørsalongen har AIDS er jo hele diskusjonen over fånyttes…

Det kommer stadig foreldre innom, og de får den samme informasjon som du fikk nå.

Anonym sa...

OG her fortsetter litt til:

Og her er svaret fra samme person om hvorfor en ikke bør ta piercing hos en frisør:

*

Noen tror at piercing er noe alle kan drive med. Det er bare å kjøpe seg en ørepistol, eller gå til frisøren, og så sette i gang. La meg si det med en gang:

Frisører er flinke til å klippe hår. Å gå til en frisør for å lage piericng er som å tilkalle en rørlegger når du har fått blindtarmbetennelse.

Det er dessuten både farlig og ulovlig å bruke pistolen i alle andre steder enn i øreflippen. Og, det hjelper lite om den der pluggen de setter inn er aldri så steril, når pistolen som skyter den inn har ligget og slengt i skuffen sammen med kammer, shampoo og permanent-væske.

Og bruke pistol i tykkere hudfolder som f.eks. tunge, øyenbryn og navle kan være direkte farlig. I beste fall vil smykket gro ut og du vil sitte igjen med et stygt arr. I nesevingen og ørebrusken vil pistolsmykket sitte så trangt at den ikke bare påvirker terapi- og nerve-punkter i huden. Det vil heller aldri dannes en hel hudkanal rundt smykket på disse stedene, og du vil alltid være disponert for infeksjon.

Jeg har sett de forferdeligste hevelser, arr og infeksjoner på grunn av uvettig bruk av stoppenåler og frisør-pistoler. Så , for din egen skyld, oppsøk en profesjonell dersom du skal ha hull noe annet sted enn der de ble skapt på deg

Nå er det heller ingen selvfølge at et menneske som kaller seg for "Body-piercer" (eller lege eller sykepleier, for den saks skyld) vet hva de holder på med, når det kommer til piercing. Piercing er mye mer enn bare det å stikke et hull på en steril og hygienisk riktig måte. Det finnes millioner av forskjellige plasseringer på en menneskekropp og herunder ubegrenset med vinkler og retninger. De fleste plasseringene er feil, og kun et fåtall er helt riktig.

Det kreves lang opplæring, dyp forståelse og dyrt utstyr for å gjøre dette helt 100% riktig. Jeg vet ikke om så mange som kan dette helt til fingerspissene.

Linn sa...

Søsteren min er frisør. De må gå på kurs for å i det hele tatt få lov til å røre den pistolen,så de vet hvordan man gjør det! De skyter med øredobber av plast,og den blir renset mellom hver kunde.

Trine Mαrie sa...

ja leser det du(Anonym) skriver man syntes fortsatt det er greit å fint :) mine hull er jeg fornøyd men og er sinnsykt glad for at jeg fikk det da jeg var ca ett år, for nå hadde jeg ikke turdt..

men det med at frisører ikke er flinke.. dem må jo som linn og sier over her.. ta kurs og det er obligatorisk for dem som skal ta hull i ørene.. hvis ikke gjør dem noe dem ikke har lov til.. og dem er sterile, dem vasker med sprit (hvertfall alle gangene jeg har vært med familie og venner) føre hvergang.. Dette er jo bare å nevne for dem å om du ikke ser dem spriter utstyret, at du vil dem skal gjøre det engang til...

men jeg kommer til å ta hull i ørene på min bebi når den kommer (om det blir jente).. "tantungen" min fikk det når hun var under 1 døgn.. hun kler det så godt å har alltid i øredobber.. ingenting galt er skjedd der.. hun er nå 2 år :)

Dette er det jeg mener og syntes.. og har ikke noe imot at andre har andre meninger enn meg :)

Men hva syntes DU selv da Lise ? :)

Anonym sa...

Men hvor gamle ER dere egentlig?
:oppgitt:
Jeg må bare si jeg begynner å lure siden dere faktisk velger å sette "å så fiiint" før helsa til ungen deres.

Jeg er ikke anonym over her men jeg synes hxn har et godt poeng.

Linn sa...

anonym : har alder noe å si her? det syns jeg absolutt ikke,jeg er 25 hvis du absolutt måtte vite det. jeg tok hull i ørene på min datter da hun var 10 mnd,og angrer ikke. får jeg en jente til noen gang,gjør jeg det lett igjen. ser ikke noe galt med det i det hele tatt! jenta er nå over 3 år og ikke hatt noe som helst problemer med ørene.

er omtrent bare her i norden det ikke er "vanlig"
i spania,hellas osv er det mye mer vanlig.. sett flere nyfødte med hull i ørene.

jeg respekterer andre sine meninger om dette,selfølgelig. smaken er som baken,nemlig delt.

Anonym sa...

Da har du vært heldig. Men ennå er hun liten - MYE kan ennå oppstå. Veldig artig å ikke kunne ta i penger, bruke belter, klokker, smykker, briller, osv. pga nikkelallergi når alle venninner pynter seg BARE pga mor syntes det var sååå fint med hull i øra at hun måtte til pers før hun hadde meduttalelsesrett.

Og ja, du har vel rett i at alder spiller mindre rolle - større rolle spiller vel MODENHET. Tyngde til å gjøre de riktige veloverveide valgene for barna sine.

Til Lise: Dette er ikke et enkelt valg. Dette må du bruke tid på å sette fordelene mot ulempene.Hva kan skje hvis hun får hull og hva kan skje hvis hun ikke får hull. Da tror jeg du kommer til det riktige valget.

Emma er så utrolig skjønn uten å måtte ta hull i ørene for å gjøre henne pen.

Trine Mαrie sa...

jeg snakker ikke om kunn emma.. jeg snakker generelt.. Emma er en nydelig unge, og nei hun trenger ikke hull i ørene..

alder ? hvor passer det inn her.. min mening endres ikke etter hvor gammal jeg er men er 21.. hvor gammal er du ?
Folk må få lov å ha sine egene meninger vettu anonym 2.. dette er hva jeg og linn mener og vi må jo få lov til det.. *oppgitt* Og hvorfor skriver dere dere som anonyme? tørr dere ikke si hvem dere er ?

okei jeg er 21 å fikk hull i ørene.. eneste som er skjedd med min "helse" er at jeg selv vil ha det på min datter (om jeg får det)

Linn sa...

nikkelallergi kan man utvikle når som helst,uansett...
har det faktisk selv! om man bruker ekte smykker av sølv og gull går det helt fint så...

og modenhet,jo takk det har jeg i bøtter og spann anonym! jeg syns dette var riktig valg for min datter,og da syns jeg du skal legge deg vekk fra min beslutning.

alle har rett til sin egen mening. men syns tonen din er nedlatende,så syns du også skal respektere min mening!

Trine Mαrie sa...

det skulle stå at jeg fikk det da jeg var ett :)