tirsdag 11. januar 2011

Astma!

Ja, i dag har dagen gått til legebesøk og rett å slett på leting etter medisiner ! Var faktisk bare ett apotek som hadde en sånn inhalator igjen! Det legen kom frem til var jo at Emma har astma, en sterk type astma. Altså det holder ikke bare med en medisin 3 ganger om dagen.. Her skal det taes 2 forskjellige 24 sprayer  daglig!!!!!!!!

Grunnen til at de ikke har funnet ut dette føre nå, er pgr. av store mandler, som hun har time i mai for å ta. Men når han sjekket hun spesefikt for astma, var det bare en konklusjon! Så nå hun har vært på det værste har det nok snøra seg godt til nede i halsen til snuppa mi..

Var ikke bare bare å få tatt medisinene, først den ene så den andre ganger to.. Men blei enige tilslutt at Mikkemus skulle ha medisinene i munnen sin i natt, så da lo vi oss gjennom den siste dosen..
 Mikkemus får nuss som takk for hjelpen.. :)


Så nå håper jeg virkelig vi slipper sykdom så ofte her i huset, har vært ekstremt masse av det. Håper rett å slett på en ny og bedre hverdag. Emma er syk enda for tredje gangen siden lillejulaften! Får virkelig håpe det slipper taket nå.  La hun i gangen når vi kom hjem, og borte var hun, sover enda..

Kjenner denne dagen har vært slitsom, så i kveld er det kvelden rimelig tidlig. I morgen kommer svigermor å passer sykt barn, slik at jeg kan reise på jobb, er jo tross alt en feberfri dag hjemme før man kan reise i barnehagen...


SYMPTOMER PÅ ASTMA
  • hoste, ofte om natten
  • langvarige "forkjølelser"
  • surkling og tørrhoste
  • pustebesvær
  • eksem, har også en sammenheng med astma..
Når vi var på sykehuset med Emma i romjulen, sendte legen oss tilbake til den forrige legen for å undersøke henne for astma, hun trodde nemmelig Emma hadde det, siden hun har ett utslett som kan ligne veldig på atopisk eksem.. Har prøvd alt av kremer å dill dall mot atopisk eksem, men ingenting har hjulpet.. Da hun i tillegg hørte en veldig surklete/pipete lyd i bryste samt store mandler.. Mandlene har "skjult" unna ulydene til astmaen, siden disse er unormalt store.. Men det ligger til familien, store mandler. Jeg flernet mine når jeg var fem! Så kom vell ikke akkurat som noen bombe!


6 kommentarer:

Camilla sa...

Sv: Ja, biljard er kjempegøy. Har du hatt et biljardbord hjemme? Jøss. Så kult. Synd det tar så mye plass. Men det blir ekstra gøy når man ikke kan spille bestandig :)

Anonym sa...

Min lillebror har også sterk astma og tar 2 sprayer x antall ganger i de værste periodene også når han har gode perioder er vi nede i morgen og kveld.


Har dere fått maske til henne for å ta medisinene? Det er mye enklere enn å ta de direkte i munnen på så små :)

Lise sa...

Ja vi fikk først pulverformen, men herremin hvordan skal man få en 2 åring til å skylle munnen å spytte ut etterpå.. Så det gikk ikke å vi fikk maska istede.. Så nå er hun over på tre forskjellige medisiner.. Den ene er jo bare ventolin for å åpne opp, de 2 andre går direkte på astmaen.. MEN GUD, jeg har fått en HELT NY UNGE :)

Anonym sa...

hei:)
minste snuppa mi skal bli utredet for astma nå hun også...:) blir veldig tett i pusten hver gang hun er forkjølet, så det har blitt en del sykehus innleggelser for å si det sånn...
hun har foreløpig fått flutide som hun skal bruke morgen og kveld og ventlone som hun får ved behov... hva er det snuppa di har fått egentlig...?? litt kjekt å høre andres erfaringer...:)

klem Emma

Therese sa...

Vi bruker fluitide og ventolin til 2åringen, det var kjipt å ta medisin de første dagene, men nå går det kjempebra! mamma og pappa puster "tugt" sammen med han og det er applaus når vi er ferdig. så får han ta på korkene selv.. det går seg nok til :)

Lise sa...

Emma får ventolin fire til seks ganger om dagen. Og om natten ved behov ( å det er det veldig behov for, hoster å tetter seg på nettene) Flutide eller hva den heter tre*to ganger om dagen. Å en annen jeg ikke husker navnet på i farta..

Vi har begynt å puste tungt vi også, så nå går det som smurt :) hehe.. Men hun skal ha det såpass ofte, å i tillegg da så har hun fått bivirkningen SØVNPROBLEMER, tror jeg holder på å knekke nå snart, slitsomt i lengda å sovne 01.00-02.00 å stå opp i fem tia igjen.. Men har legetime den 17, så da får vi snakke litt med legen om det er noe annet vi kanskje kan prøve--

De har nemmelig gikk hun den ene medisinen i pulverform og ikke inhalator form... å det er ikke bare bare :P